Solentra - Solidariteit en Trauma
Eerste foto
Tweede foto
Derde foto
Vierde foto
Sindbad
In februari 2014 gaat in de Munt een operaproductie in wereldpremière met de titel: SINDBAD, a journey through living flames.
Een opdracht van de Munt aan de Engelse componist Howard Moody.
 
250 kinderen zullen samen met 2 solisten en orkest, deze productie brengen op de scène van de Grote Zaal van de Munt.
De voorstelling gaat over een chemische gasaanslag ergens in het Midden-Oosten.
Kinderen zijn wees geworden en moeten toch verder met hun leven.
Sindbad en Sheherazade tonen hen de (moeilijke) weg en geven hen de energie om verder te gaan. Ze sporen hen aan een vredesstad te bouwen.
 
Voor het schrijven van het tekstboek van Sindbad heeft librettist/componist Howard Moody zich geïnspireerd op een interview dat hij op de radio hoorde met een man die de chemische gasaanval in Halabja in 1988, overleefde. Hij vertelt in het interview hoe hij al zijn familieleden met eigen handen heeft begraven en hoe hij de moed vond om toch verder te leven.
Nà het horen van dat interview (John Simpson, BBC en Aris Abid Akram, de overlevende), werd Aris voor Howard Moody de grote inspiratie voor het personage Sindbad.
Het werk is ook aan Aris Abib Akram opgedragen.
 
SINDBAD
A JOURNEY THROUGH LIVING FLAMES
 
Na het succes van The Brussels Requiem componeerde Howard Moody voor deze tweede Community Opera een nieuw verhaal bij de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Betoverende liederen, Arabische percussie en Angelsaksisch geïnspireerde melodieën vertellen over de tocht die Sindbad onderneemt door het Midden-Oosten. Regisseur Thierry Thieû Niang vertrouwt iedereen een poëtische rol toe.
 
Samen met sopraan Hendrickje Van Kerckhove en bariton Ivan Ludlow veroveren ruim 200 kinderen het operatoneel om duidelijk te maken hoe hoogdringend het is om “oorlogszones te veranderen in vredessteden”. Het orkest van het Conservatorium van Brussel wordt versterkt en gecoacht door solisten van het Symfonieorkest van de Munt.
 
Volg de ervaringen van de kinderen op onze Facebook-pagina
14, 15, 16 & 18 februari 2014 - De Munt

 
 
MEET THE ARTISTS
TEAM SINDBAD
 
Een ontmoeting met Howard Moody, Thierry Thieû Niang en Geertrui Serneels, etnopsychologe. Krystian Lada, directeur dramaturgie van de Munt, zal het met hen hebben over het creatieproces van deze complexe productie en over de problematiek van kinderen in een oorlogsgebied.
Tijdens deze ontmoeting kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten op hun maat rond Sindbad
€ 6 / 5
In het Engels
16 februari 2014 om 11u - De Munt, Grote Foyer