Solentra - Solidariteit en Trauma
Statement STATEMENT ALS REACTIE OP ARTIKEL DS VAN 30-6-2017

•   De vzw Solentra heeft niets te verbergen en bevestigt volledig het vertrouwen in Geertrui Serneels. Geertrui heeft de vzw uitgebouwd van quasi 0 naar 14 medewerkers en van quasi 0 euro inkomsten naar 1,7 miljoen inkomsten. De expertise van haar en van Solentra wordt algemeen erkend. Dit consolideerde zich ook in haar erkenning als „psycholoog van het jaar” in 2016, een onderscheiding die ze kreeg voor het werk dat ze doet rond traumaverwerking voor vluchtelingenkinderen. Solentra mag blij zijn door iemand met haar expertise en inzet te worden geleid.

 

•   Geertrui Serneels „keert niet zichzelf” vergoedingen uit. Alle vergoedingen zijn officieel en werden goedgekeurd door de Raad van bestuur. Dit gebeurde open en formeel omdat er goede redenen voor waren.

 

•   Geertrui Serneels „liet zich een performatiebonus overschrijven” - Dit was een beslissing van de Raad van Bestuur en is geen „bonus”. Wel is het een oprechte blijk van waardering voor de tomeloze inzet van Geertrui Serneels. 2016 is een jaar geweest waarin ze extra hard heeft gewerkt. De raad van bestuur wil graag Geertrui motiveren om haar job bij Solentra te blijven doen, vandaar deze financiële beloning. We staan daar nog steeds achter, ze verdient het en we hopen dat ze zich even actief en dynamisch voor Solentra en de vluchtelingenkinderen blijft inzetten.

 

•   Ja, de echtgenoot van Geertrui Serneels is adviseur van Solentra en dat is zeer terecht. Hij is namelijk voor dat advies de geknipte man gezien zijn uitgebreide ervaring als psycholoog met kindsoldaten (via het Rode Kruis). Hij wordt betaald aan 60 euro per uur, het toegekende tarief. Uiteraard wordt zijn agenda beheerd door Solentra omdat hij helemaal ter beschikking staat van Solentra en door Solentra wordt uitgestuurd waar de nood het hoogst is.

 

•   Het artikel vermeldt niet dat Geertrui Serneels ook voor bijkomende inkomsten zorgt: alle opbrengsten van opleidingen, trainingen en begeleidingen die ze geeft, zijn inkomsten voor Solentra.

 

•   De leden van de raad van bestuur worden op geen enkele manier vergoed voor hun inzet en krijgen geen verplaatsingsinkosten.

 

Bekijk ook het interview dat Geertrui Serneels gegeven heeft op BRUZZ.