Solentra - Solidariteit en Trauma
Eerste foto
Tweede foto
Derde foto
Vierde foto
Studiedag

Uitnodiging studiedag: Good practices in het begeleiden van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen (NBMV) uit Afghanistan. 
 
Voortbouwend en zich baserend op haar jarenlange expertise in transculturele psychiatrie, werd door Solentra een aantal good practices geformuleerd in het werken met Afghaanse niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Deze stellen we graag voor op een studiedag.
 
 
Waaraan kunt u zich tijdens deze studiedag onder meer verwachten?
 
Cultuursensitieve hulpverlening: toepassing in de praktijk
Verdieping en differentiatie van de doelgroep “niet-begeleide minderjarigen”
Specificiteit van Afghaanse NBMV: demografische en etno-culturele kenmerken
Good practices in het werken met Afghaanse NBMV 
 
Wie kan zich inschrijven?
 
Deze studiedag richt zich in eerste instantie naar professionelen die in hun dagelijks werk in aanraking komen met deze doelgroep.
 
 
Praktisch:
 
De studiedag gaat door te Solentra vzw, Sainctelette 17, 1000 Brussel (ingang Akenkaai 1) van 9u30 – 16u30 en dit op data van:
 
Dinsdag 18/11/2014
Donderdag 20/11/2014 


Inschrijven kan via e-mail met vermelding van naam, functie en dienst als ook de voorkeursdatum naar pieter.heye@uzbrussel.be. Na inschrijving nemen wij zo snel mogelijk contact met u op betreffende de betaling. Aantal deelnemers is beperkt. Deelname aan de studiedag bedraagt € 20. In dit bedrag wordt een catering voorzien.
 
Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil).