Gezondheid is een basisrecht


Solentra is expert in psychische zorg en hulpverlening aan mensen met een vluchtelingenachtergrond. Zowel kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en gezinnen kunnen terecht bij ons. Vaak gaat het om oorlogstrauma’s die om een zeer specifieke aanpak vragen.

We werken vanuit een brede maatschappelijke context. Geestelijke gezondheid is namelijk niet alleen een zaak van het kind, maar ook van de mensen in zijn/haar omgeving. Zeker in zoiets complex als een migratieproces.

Daarnaast is recht op gezondheid een absoluut basisrecht. De Sustainable Development Goal 3 (SDG3) van de Verenigde Naties vormt dan ook de grondslag van Solentra.

Wie kan u aanmelden?


Wij begeleiden kinderen en personen met een migratieachtergrond en een complexe trauma-gerelateerde psychiatrische problematiek.
Deskundigen en instellingen kunnen hun cliënten aanmelden op deze website via het aanmeldformulier of hieronder klikken op ‘aanmelden’.
Bent u een particulier persoon, maar wenst u zich toch aan te melden? Neem dan even contact op met ons en dan bekijken we wat mogelijk is.

  • kinderen vanaf 2,5 jaar

  • jongeren

  • volwassenen

aanmelden

Meer informatie nodig? Vragen of samenwerken?

Wij geven u graag meer uitleg over onze werking, onze projecten en onze opleidingen.

Onze Partners


Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: