Steun Ons

IOM


17.09.2018

Om een goed antwoord te kunnen bieden aan de huidige migratie trends organiseren verschillende Europese landen richtlijnen en plannen om hun rol in de ondersteuning van migranten die naar Europa komen beter te definiëren.

Een van de initiatieven hierin is het TRAIN4M&H project waarin eerste-lijns-gezondheidswerkers, wetshandhavers en maatschappelijk werkers die lokaal met migranten en vluchtelingen werken worden opgeleid in de specifieke noden in de gezondheidszorg voor vluchtelingen zodat ook zij toegang krijgen tot adequate basis gezondheidszorg.

Een eerste “train the trainer” workshop gaat momenteel door in Roemenië, waar Michelle Warriner aanwezig is voor Solentra. Solentra werd gevraagd om haar expertise te delen rond mentale gezondheid en interculturele competenties voor onze rekening.

Werk je in de sociale sector en heb je interesse om deze kennis te verwerven en dan door te geven aan je collega’s? Je kan deelnemen aan een opleiding in Brussel op 15, 16 en 17 oktober 2018, neem dan voor 8 oktober contact op met sarah.uyttendaele@uzbrussel.be

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: