Koning Boudewijnstichting

Lespakket cultuursensitief werken

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting is Solentra een innovatief trainingspakket aan het ontwikkelen over cultuursensitief werken.

De training is bedoeld voor eerstelijns hulpverleners die in contact komen met vluchtelingen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de inhoud volledig af te stemmen op vragen uit het werkveld. Hierdoor kunnen wij de opleiding zo concreet en praktisch mogelijk opstellen. Ook kunnen wij er zo voor zorgen dat deze onmiddellijk toepasbaar is op de eigen werkvloer.

Thema’s die we behandelen zijn onder andere:

  • Hoe speelt een cultuur mee in het contact met mijn cliënten?
  • Hoe moet je reageren als iemand plots zijn traumatisch verhaal brengt?
  • Wanneer en naar wie moet ik cliënten doorverwijzen?
  • En nog veel meer!

Het trainingspakket zal bestaan uit een lessenreeks met een trainer uit het eigen bedrijf of organisatie en een digitaal e-learning platform. Deze persoon zal worden getraind om het pakket en zijn/haar collega’s te leiden. Het e-learning platform geeft de deelnemer de kans om zich de kennis en vaardigheden eigen te maken op een interactieve manier. Zo werken we met, onder andere, echte getuigenissen, het naspelen van bepaalde situaties en het voeren van een gesprek met ‘virtuele patiënten’ waarbij je de richting van het gesprek zelf bepaalt, enzovoorts.

Momenteel zijn we volop bezig met de ontwikkeling van het pakket. We hopen dat deze klaar is tegen het einde van 2020.

Contacteer Ons

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: