Wie zijn wij?

Solentra


Als expert in de transculturele psychiatrie bieden wij psychische zorg en hulpverlening aan jonge vluchtelingen- en migrantenkinderen en hun gezin. Dit doelpubliek kampt met complexe psychotraumaklachten na een vaak helse vlucht van de oorlog in hun land. Solentra staat voor Solidariteit en Trauma.

Solidariteit, omdat wij gezondheid zien in de brede zin. Psychische pijnen en genezing van psychische pijn zijn zeker verbonden met het individu indien migratie aanwezig is. Dit vergt een sterk en breed opvangnet. Verbondenheid is de basis van welbevinden.

Onze expertise is oorlogs- en migratietrauma. Wij zijn een hoogkwalitatief en cultuursensitief diagnostisch- en behandelingscentrum. Hierbij doen we voortdurend aan onderzoek en optimalisatie en gebruiken state of the art behandelingsmethodieken. Zo ontwikkelden we onze eigen PACCT®-methode, waarmee de psychische hulpverlening aanzienlijk toegankelijker en efficiënter wordt voor onze doelgroep en dit met garantie van hoge kwaliteit.

Als hoogkwalitatief en cultuursensitief behandelingscentrum doen we voortdurend aan onderzoek en optimalisatie.

Visie & Waarden


Recht op gezondheid is een basisrecht. Dit mensenrecht is ons uitgangspunt. De Sustainable Development Goal 3 (SDG3) van de Verenigde Naties is de leidraad doorheen de werking van Solentra.

Daarvoor is een brede, ecologische visie op psychische gezondheid noodzakelijk, waarbij we:

  • het belang van cultuur, taal en verbondenheid erkennen en onderstrepen

  • handelen vanuit een sociaal-economisch, juridisch en cultuurgevoelig perspectief

  • werken met de cliënt én alle belanghebbende maatschappelijke actoren rondom hen

Missie & Visie

Ons team


Solentra steunt op een uiterst bekwaam team van klinisch psychologen, ontwikkelingspsychologen en psychotherapeuten. Wij hebben allen expertiseopleidingen genoten en putten uit jarenlange werkervaring. Momenteel zijn wij actief in deze provincies:


Filter op regio:

Opleiding & Vorming


Wij bieden ook opleidingen en vorming aan op maat voor professionelen die nauw samenwerken met migranten- en vluchtelingenkinderen.

  • 2-daags basisvormingspakket psychosociale begeleiding
  • thema-specifieke opleidingen
  • intervisie en/of supervisie bij concrete dossiers

Opleiding & Vorming

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: